Preveliki tijelesni napor u sportu dovodi do nedostatka Mg, koji primarno nastaje od povecane proizvodnje znoja. Pogotov kod visokih temperatura okoline, vlažnosti zraka i gubitka tekucine(do 2l po satu).

Što znači, nedovoljan unos Mg moze pogorsati funkciju mišiča, sto dovodi do velike sklonosti rastrganim mišičnim vlaknima i istegnucima mišiča. Ako prilikom izgradnje mišiča Mg fali, taj deficit je vidljiv kod sportskih izvedbi. Snaga moze kontinuirano opadati a faza regeneracija duze traje. Kod kompletene krvne pretrage, nedostatak magezija se ne moze 100% utvrditi putem nalaza krvi jer slobodan magnezij u krvi čini samo oko 1% .

Dragi sportaši, magnezij je također ključan za metabolizam, aktivacijom enzima poznatim kao ATP koji su odgovorni za rast energije u tijelu.

Kada se ATP razgrađuje, energija se oslobađa za sve kontrakcije mišića, a pri naporima vježbanja ovaj promet je iznimno visok, što znači da se ATP mora brzo sintetizirati. Tako manjak magnezija može ograničiti proizvodnju energije, što dovodi do umora, letargije, smanjene snage, trzanja mišića ili grčeva.

Profesionalni sportaši su uvijek zainteresirani za jednu od dvije teme; brža regeneracija ili liječenje ozljeda.
Vaš unos vitamina, minerala i makronutrijenata ključan je za vaš uspjeh u sportu, no međusobna povezanost između svih ovih je vrlo složena. Idemo ispitati samo jedan odnos: vezu između magnezija u vašoj prehrani i razinama testosterona u vašoj krvi. Kako djeluje magnezij na razinu testosterona?
Testosteron je, naravno, “muški hormon” – anabolički hormon, što znači da je odgovoran za povećanje mišićne snage, veličine i oporavka.

Visoka razina testosterona korisna je za sve sportaše u treningu, zbog čega su testosteron i njegovi prekursori neki od najčešće zlostavljanih doping agenata u profesionalnolnom sportu. Sa Be Natur tekućim magnezijem taj problem nemamo jer je testiran na od strane Kölner Liste i siguran za profesionalne sportaše.

Što je više koncentracije magnezija u krvi čovjeka, to je više testosterona.

Komme ovaj savjet nije poznat: ” Ako se u svakodnevnici ili tokom treninga pojave grcevi, onda uzmi Mgtabletu!” Tu trebate isto pripaziti jer se može dogoditi da u proizvodnji elementi koji su na doping listama iz prijašnje proizvodnje nekog drugog proizvoda u česticama uđu i kod proizvodnje tih tableta i da iako magnezij nije na doping listama vi ipak padnete da doping testu. Zato dragi sportaši uzimajte samo proizvode koji su testirani od strane poznatih svijetskih labaratorija na NEM.

Koristenje uobicajnih Mgtableta i njihovo djelovanje je sporno, jer se tesko u tijelu apsorbiraju. Mgtablete mozete dobiti u svakoj robnoj kuci,drogeriji i apoteci pocevsi od cijene od 70cent po pakiranju,ali je njihovo djelovanje sporni. Glavni sastavni dio Magnesiumcarbonata crijeva ne mogu dobro primiti i razgraditi. Drugacije je sa Mg Chloridom. On se jako dobro absorbira u krvi. Nazalost kratka upotreba (ispod 2 tjedna) nije dovoljna, da se nedostatak Mg, koji moze prouzrociti grceve,izjednjaci.

Kod manjka magnezija možete osjetiti zdravstvene probleme jer ne dobivate dovoljno kisika ili se ne oslobađa dovoljno ugljičnog dioksida svaki put kad dišete. Osobe s manjkom magnezija koriste više kisika tijekom tjelesne aktivnosti – njihove srčani odkucaji porastu za oko 10 otkucaja u minuti. Zato sportaši koji koriste tekuči Be Natur magnezij tvrde da kod sportskih aktivnosti imaju više zraka nego inače. Što je logično, znajući sada što dobar i kvalitetan magnezij je u stanju učiniti za naš organizam.

Koji su simptomi paradoksalnog disanja?

Simptomi paradoksalnog disanja uzrokovani su lošim unosom kisika. One uključuju:

kratkoća daha ili dispneja
prekomjerna pospanost, također poznata kao hipersomnija
umor ili iscrpljenost
često buđenje noću
lošije vježbanje
abnormalno brzo disanje (tachypnea)

Zaključujemo da su ti rezultati konzistentni s idejom da, poput nifedipina (Nifedipin je najčešće korišćen lijek iz grupe blokatora kalcijumovih kanala u terapiji angine pektoris i hipertenzije.) , magnezij djeluje u dišnim putovima kao blokator kalcijevih kanala osjetljivih na napetost.

Izbornik